MSC Poesia Gemisi Hakkında Her Şey

MSC Poesia, MSC Cruises filosunun zarif ve lüks gemilerinden biri. Yüksek kaliteli hizmeti ve sunumlarıyla seyahat planlarınıza dahil etmekten çok hoşlanacağınızı düşündüğüm bir gemi. İtalyan stili ve misafirperverliğiyle bilinen MSC Cruises, bu gemisiyle de misafirlerine unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Geçen hafta bu gemi ile Polonya, Danimarka ve İsveç’in tablo gibi destinasyonlarını gezdik. Bu seyahatin detaylarına ve MSC Poesia hakkında bilmek isteyeceğiniz detaylara geçmeden önce birkaç güzel bilgi vermek istiyorum. Daha önce hatırlarsanız Costa Toscana ile yaşadığım deneyimi anlatmıştım. O yazıyı okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

MSC Poesia, 2008 yılında denize indirilmiş ve o zamandan beri dünya çapında birçok limanı ziyaret etmiş. Benim duyunca çok etkilendiğim bir detay; geminin adı, İtalyanca “şiir” anlamına geliyor. Gemiyi yakından gördüğünüzde bu ismin, geminin zarif tasarımı ve lüks atmosferi ile ne kadar uyumlu olduğunu fark ediyorsunuz. Gemide 1,275 kabin bulunuyor (Engelli veya hareket kabiliyeti kısıtlı konuklar için 17) ve yaklaşık 3,223 yolcu kapasitesine sahip gemi, her yolcusuna aynı özeni gösteriyor. Gemi 2024 sezonunda daha çok Norveç Fiyortları ve Baltıklar programı yapıyor.

KABİNLER

MSC Poesia gemisinde, suitleri saymazsak 3 çeşit kabin bulunuyor: İç Kabin, dış kabin ve balkonlu kabin. Biz bu sefer balkonlu kabinde yolculuk yaptık ve bir önceki iç kabin seyahatimizden sonra nasıl mucizevi geldiğini anlatacağım ancak önce tek tek kabinler hakkında sizi biraz bilgilendirmek istiyorum.

İç Kabin; Yaklaşık 14 m2’lik bir alana sahip ve hiçbir duvarında pencere bulunmayan bir oda şeklinde oluyor. MSC Poesia gemisinde 5. kattan 15. kata kadar iç kabinler bulunuyor. Eğer iç kabin almak istiyorsanız kesinlikle kapalı ve küçük alan korkunuzun olmadığından emin olmalısınız. Zaten tüm gün geminin içinde ya da dışında gezeceğiniz için aslında odayı sadece, gece yatmadan yatmaya ve bir de gemide seyir halinde olduğunuz gün içinde kullanıyorsunuz. Ancak eğer kapalı ve dar alanlarda kendinizi rahatsız hissediyorsanız bu odaların hiç size göre olmadığını söylemeliyim.

MSC Poesia iç kabinin içinde neler var?

Rahatlatıcı koltuk (her kabinde olmayabilir)

Duş, makyaj alanı ve saç kurutma makinesi içeren banyo

Konforlu yataklar

TV, telefon, kasa ve minibar

Odada bulunan dolaplara iki kişinin eşyası bence rahatlıkla sığabilir. Hatta bir de çocuğunuzla yolculuk yapıyorsanız onun eşyaları için de yer ayırabilirsiniz. 

Dış Kabin; yaklaşık 16,17 m2 oluyor ve 5. kattan 8. kata kadar bulunuyor. Dış kabinlerde bir açılmayan bir pencere bulunur. Okyanus manzarasını seyrederek seyahatinizi daha ferah geçirebilirsiniz. Bir de görüş engelli dış kabinler var, onlar da 16 m2 oluyor ve 8. katta bulunuyor. Peki görüş engelli ne demek? Görüş engelli kabinler, genellikle penceresi veya balkon kapısı olan ancak bu pencere veya kapının dışındaki manzaranın kısmen veya tamamen engellendiği kabinlerdir. Bu engel, genellikle geminin yapısal unsurlarından (örneğin cankurtaran botları, direkler, köprü yapıları gibi) kaynaklanır. Bu nedenle, bu kabinlerde kalan yolcuların dış manzarayı net bir şekilde görmeleri mümkün olmayabilir.

MSC Poesia dış kabinin içinde neler var?

Deniz manzaralı pencere

Rahatlatıcı koltuk

Duşlu banyo, saç kurutma makineli makyaj alanı

Konforlu yataklar

TV, telefon, kasa ve minibar

Balkonlu Kabin; yaklaşık 15-18 m2 olurken balkon da yaklaşık 4-5 m2 boyutunda oluyor. Balkonlu kabin tipleri şu şekilde;

  • Balkonlu Aurea (en iyi gemi pozisyonunun olduğu balkonlu kabin. Yaklaşık 18 m2 boyutunda ve güverte 9-11 arasında bulunuyor.)
  • Premium Balkon (yaklaşık 18 m2 boyutunda ve güverte 8-15 arasında bulunuyor.)
  • Deluxe Balkon (yaklaşık 15 m2 boyutunda ve güverte 8-15 arasında bulunuyor.)
  • Kısmi Manzaralı Deluxe Balkon (yaklaşık 18 m2 boyutunda oluyor ve güverte 8-12 arasında bulunuyor.)

Balkonlu kabinlerde yolcular balkonlarından manzarayı doyasıya seyredebilir ve balkon keyfi yapabilir.

1 ya da 2 kişiyseniz çok sorun değil ama 3 ya da 4 kişiyseniz, bütçenizi zorlayıp kesinlikle balkonlu kabin tercih etmenizi tavsiye ederim. Diğer türlü banyo kullanımı, kabin içinde hareket gibi konularda iç ve dış kabinlerde zorlanabilirsiniz. Küçük bir alanda giyinmek, duş almak, hazırlanmak biraz zor olabiliyor.Ayrıca her seferinde güverteye çıkmaya gerek kalmadan, balkonda çok güzel vakit geçirilebiliyor. Hele mesela çocuklu bir ailesiniz. Çocuğunuzun uyku vakti geldiğinde o yanınızda uyurken siz de balkonunuzda keyif yapabilirsiniz.

MSC Poesia balkonlu kabinin içinde neler var?

Kanepeli oturma alanı

Duşlu banyo, saç kurutma makineli makyaj alanı

Konforlu yataklar

TV, telefon, kasa ve minibar

KABİNİMİN KONUMUNU KENDİM SEÇEBİLİR MİYİM?

Eğer bir paket tur satın aldıysanız, yani gemide konaklama, uçak biletleri ve transferler gibi hizmetler paketinizde dahilse, kabinleriniz grup rezervasyonu kapsamında olacaktır. Bu durumda, gemi şirketi kabin numaralarınızı belirler ve seyahatiniz yaklaşırken size bildirir.

    Alternatif olarak, otel rezervasyonu yapar gibi gemiden doğrudan rezervasyon yapabilirsiniz. Bu durumda, kabininizin yerini gemiye bırakabilir veya ek bir ücret karşılığında gemi planından kendi kabin numaranızı seçebilirsiniz. Bu şekilde, bir Türk grupla birlikte seyahat etmek yerine bireysel olarak seyahate çıkmış olursunuz.

    YEME & İÇME

    Birçok gemide olduğu gibi MSC Poesia’da da ücrete dahil olan iki yemek seçeneği bulunuyor; bir tanesi A La Carte Restaurant, bir diğeri de açık büfe restaurant. MSC Poesia Gemisinde A La Carte olarak iki farklı yer var; 6. katta bulunan Le Fontane Restaurant ve 5. katta bulunan Il Palladio Restaurant. Bizim A La Carte Restaurantımız Le Fontane Restaurant olduğu için biz diğerinde hiç yemek yemedik. Bir diğer seçenek olan açık büfe restoran için ise 13. kata çıkmanız gerekiyor. Buradaki açık büfe restoranın adı ise Villa Pompeiana Buffet (diğer tarafı ise L’Obelisco Buffet Restaurant).

    Peki alakart restoran ile açık büfe restoran arasındaki farklar neler?

    Açık Büfe Restoran

    Açık büfe restoranlarda yemeklerinizi kendiniz alırsınız. Büfeleri tek tek dolaşıp, istediğiniz yiyecekleri tabağınıza kendiniz koyarsınız. Kendi servisinizi yapmanız gerektiği için bu restoranlar genellikle daha yoğun olur. İçecek paketi almamış olsanız bile bardakta aldığınız su, meyve suyu, çay, kahve gibi içecekler burada ücretsiz verilir. Akşam yemeği için açık büfelerde esnek saatler bulunur; dilediğiniz zaman yemek yiyebilirsiniz. Gün boyunca açık büfe katını çok az kapalı görürsünüz, çoğunlukla yiyecek bir şeyler bulmak için bu kata çıkmanız gerekecek.

    Alâkart Restoran

    Alâkart restoranlarda ise, masanıza oturursunuz ve garsonlar size bir menü getirir. Bu arada kaldığınız süre boyunca akşam yemekleri için hep aynı masaya oturursunuz ve size her akşam aynı garson hizmet eder. Hangi masaya oturacağınız, yemek saatiniz ve restoranınız elinizdeki kabin kartında yazılı olur ve siz ilk gittiğiniz gün kapıdaki görevliler tarafından masanıza oturtulursunuz. Kahvaltınızı ve öğle yemeğinizi de alakart restoranda yemeniz mümkün olup, bu öğünlerde istediğiniz bir masaya geçip oturabilirsiniz.

    Menüden başlangıçlar, ana yemekler ve tatlılar gibi çeşitli seçenekler arasından tercihinizi yaparsınız. Her bölümde genellikle dört seçenek olur ve her birinden birini seçersiniz. Garsonlar, seçtiğiniz yemekleri adım adım masanıza getirirler, bu da daha sakin ve keyifli bir yemek deneyimi sunar. Ancak, alâkart restoranda su dahil tüm içecekler ücretli verilir.

    Alâkart restoranda akşam yemeği için belirli oturum saatleri bulunur; MSC Poesia’da iki oturum saati şu şekildeydi: 18.00 ve 20.00. Biz Türkler olarak genelde ilk oturumu almamıza rağmen Baltıklar bölgesinde hava o kadar geç kararıyordu ki (23.30 gibi) biyolojik saatimiz bize sıkıntı yaratmasın diye 20.00’yi tercih etmek zorunda kaldık. Oturum saatinizden yarım saat sonrasına kadar gelip yemek sipariş edebilirsiniz. Ancak daha sonrası için servis güçleşecek.

    Alâkart restoran menüsünde sunulan seçenekler, tatlı dahil olmak üzere genellikle 16 çeşit oluyor. Ayrıca, her zaman bulunan bazı salatalar ve belirli yemekler de menüde yer alır. Ancak, açık büfede bundan çok daha fazla çeşit bulabilirsiniz. Tabi Alâkart yemek kalitesi her zaman açık büfenin daha üstünde olur. Alakart restoranın bir diğer güzelliği de menülerin Türkçe olması. Garsonunuzdan Türkçe menü isteyebilir ve ona göre siparişinizi verebilirsiniz.

    Gemilerde açık büfe restoran hep biraz daha kalabalık olur ama neyse ki MSC Poesia gemisinde çok kalabalık değildi. Çoğu zaman istediğimiz bir masa bulabildik. Üstelik açık büfe restoranda cam kenarı masalar da çok güzel manzaraları izlemeye imkan sağlıyor.

    Hangi katta hangi restoran var?

    Ana Restoranlar

    1. Il Palladio Restaurant: 5. kat (Petrarca Deck)
    2. Le Fontane Restaurant: 6. kat (Dante Deck)

    Özel Restoranlar

    1. Kaito Sushi Bar: 7. kat (Manzoni Deck)

    Büfe Restoranı

    1. Villa Pompeiana Buffet: 13. kat (Leopardi Deck)
    2. L’Obelisco Buffet Restaurant: 13. kat (Leopardi Deck)

    Havuz Başı ve Diğer Atıştırmalık Noktaları

    1. Caffè del Mare Gelateria & Pizzeria: 13. kat (Leopardi Deck)

    Bar ve Lounge Alanları

    1.  The Zebra Bar: 6. kat (Dante Deck)
    2. Le Rendez-Vous Bar: 5. kat (Petrarca Deck)
    3. Pigalle Lounge: 7. kat (Manzoni Deck) 
    4. Gaida Bar: 6. kat (Dante Deck)
    5. The Hitchcock Lounge Cigar Room: 7. kat (Manzoni Deck) 
    6. Mojito Bar: 13. kat (Leopardi Deck)
    7. S32 Disco: 14. kat (Pascoli Deck)
    8. Piranha Bar: 14. katta (Pascoli Deck)
    9. Bar dei Poeti: 6. kat (Dante Deck)
    10.  Bar Smeraldo: 7. kat (Manzoni Deck) 
    11.  Casino Royal Bar: 6. kat (Dante Deck)
    12.  Aurea SPA Bar: 13. kat (Leopardi Deck)

    Ücretli restoranlarda yemek yemeli miyim?

    Daha önce gittiğimiz gemilerde çok daha fazla ücretli restoran vardı o yüzden hepsinin önünden geçerken denemek istedim ama bu gemide maalesef sadece bir tane vardı. Kaito Sushi Bar isimli ücretli restoranda bence ortalamanın biraz daha üstünde sushi tattım. Ama ilginç olan, tatlı olarak yeşil çay dondurması yedim. Tadı çok hoşuma gitmese de farklı bir lezzet denediğim için mutluyum.

    İçecek paketi almak karlı mı?

    Gemideki içeceklerin çoğu ücretli. Örneğin bir bira 6-7 Euro, kokteyller 9 ile 12 Euro arasında değişirken, çay ve kahveler ortalama 5 Euro, su ise genellikle 3,5 Euro civarındaydı. Eğer gemide çok fazla vakit geçirmeyecekseniz veya içecek tüketiminiz sınırlıysa, içecek paketi satın almadan tatiliniz boyunca tek tek ödeme yapmak daha karlı olabilir.

    Ancak, içecek paketi seçeneği de düşünülmeye değer. Bu paket sayesinde tatil boyunca sınırsız içeceklerden faydalanabilirsiniz. Bir haftalık bir tatil için kişi başı yaklaşık 250 Euro gibi bir ücret ödeyebilirsiniz. Ancak unutulmaması gereken önemli bir nokta, içecek paketlerinin genellikle kabindeki tüm yetişkinler için aynı anda alınması gerektiği. Yani, bir kişi için paket alıp diğerlerine ısmarlamak gibi bir seçenek mümkün değil.

    Özetle, içecek paketi kullanmak veya tek tek ödeme yapmak arasındaki tercih genellikle tatil planlarınıza ve içecek tüketim alışkanlıklarınıza bağlı. Eğer gemide bolca vakit geçirecekseniz ve içecekleri sıkça tüketiyorsanız, içecek paketi avantajlı olabilir. Ancak sınırlı tüketim planlıyorsanız, tek tek ödeme yapmak daha ekonomik olabilir.

    Bir de tabi şu var. Normalde gemiye alkollü-alkolsüz içecek sokmak yasak ama limanlarda alışveriş yapıp yanında gemiye getiren misafirler oldu ve herhangi bir sorun yaşamadılar. Kabinlerde minibar da olduğundan içeceklerini rahatça muhafaza edebildiler.

    Gemide nakit ya da kredi kartı geçerli mi?

    Gemi seyahati boyunca nakit veya kredi kartı kullanımı mümkün değil. Gemiye biniş sırasında her yolcu için bir MSC kartı verilir. Bu kart, kimlik belgeniz, pasaportunuz, ödeme aracınız ve oda anahtarınız olarak işlev görür. Yani gemideki tüm harcamalarınızı ve işlemlerinizi bu kart üzerinden yaparsınız; başka herhangi bir kredi kartı veya nakit para kullanımı geçerli değil.

    MSC kartınız ayrıca liman şehirlerinde de size kimlik ve pasaport olarak hizmet eder. Yani gemi dışında da bu kartı yanınızda taşımak önemli. Zaten kartınız olmadan gemiden çıkmak ya da gemiye binmek çok sıkıntılı olacak. Hatta öyle ki, kartınız olmadan sizi gemiden indirmezler, dışarıda kartınızı kaybettiyseniz de gemi yolcusu olduğunuz kanıtlanana kadar biraz beklemeniz gerekebilir. Eğer kartınızı kaybederseniz ne yapmanız gerektiğini de şimdi açıklayacağım.

    Peki, bu karta nasıl para yüklüyorsunuz?

    5. katta bulunan resepsiyonun olduğu yerde nakit ve kredi kartı ile MSC kartınıza para yükleyebileceğiniz makinalar bulunuyor. Siz kartınıza dilediğiniz kadar para yükleyebilirsiniz. Ancak ilk seferinde en az ortalama 300 Euro kadar yüklemenizde fayda var. Aile olarak konaklıyorsanız da tüm ücreti tek bir karttan çekeceği için ona göre para yatırmakta fayda var. Gemide eğer denk gelirseniz resepsiyonda Türk görevli de çalışıyor ve gemiyle ilgili sorularınızda oldukça yardımcı olabiliyor.

    Gemiye her biniş ve inişte kontrolden geçiyorsunuz ve görevliler kartınızı okuyor, herhangi bir sorun durumunda sizi tekrar resepsiyona göndererek işleminizi halletmeniz gerektiğini söylüyorlar. Gemiye binişlerde ayrıca bir de tüm eşyalarınız x-ray’den geçiyor. Bunun sebebi de gemiye yasaklı madde ya da ürün sokmanızı engellemek. Durduğunuz şehirlerden alkol alıp gemiye sokmaya çalışacaksanız aklınızda olsun, x-ray’de bunu tespit ediyorlar ve bazı gemilerde sizden alıyorlar. Ancak MSC Poesia bu konuda daha esnek davrandığı için gemiye alkollü-alkolsüz içecek getirenler herhangi bir sıkıntı yaşamadılar.

    Ya MSC kartınızı kaybederseniz ne olur?

    Artık siz çok iyi biliyorsunuz ki bu kart sizin her şeyiniz, kendinizden sonra en iyi bakmanız gereken şey, bu kart. Ancak oldu da kaybettiniz, o zaman ne oluyor? Aslında işlem çok basit, resepsiyona gidiyorsunuz ve kartınızı yeniden çıkarıyorlar. Eğer içinde bakiye varsa o da yeni kartınıza aktarılıyor.

    Gemiden ayrılmadan önce kartınızı çok iyi kontrol edin çünkü kartınız yoksa gemiden çıkmanız mümkün olmaz, tekrar resepsiyona giderek kartınızı yeniletmeniz gerekir. 

    MSC uygulamanızdan kartınızda ne kadar para olduğunu, şimdiye kadar ne harcadığınızı görebilirsiniz. Ara ara orayı kontrol ederek bakiyenizi görmenizde ve eğer eksikse bir restorana ya da bara oturmadan önce bakiyeyi tamamlamanızda fayda var. 

    MSC uygulaması nedir?

    MSC Poesia gezinizden önce MSC uygulamasını telefonunuza indirebilirsiniz. Uygulamayı indirip size verilen bilgiler doğrultusunda giriş yapmalısınız. Gemiye bindikten sonra geminin Wi-Fi ağına bağlanarak bu uygulamayı kullanabilirsiniz. Gemi Wi-Fi ağı sadece bu uygulama için ücretsiz. Uygulamanın içinde tüm programları ve restaurant saatlerini görebileceksiniz. Ayrıca ne kadar bakiyeniz kaldığını da yine bu uygulamadan takip edebilirsiniz.

    Eğer Android telefon kullanıyorsanız buraya, iPhone kullanıyorsanız buraya tıklayarak uygulamayı indirebilirsiniz.

    Gemide Alışveriş

    Gemide alışveriş yapabileceğiniz birçok mağaza var. Ünlü markaların ürünlerini gemide çok avantajlı fiyatlara alabilirsiniz çünkü burada gümrük olmuyor. Tüm bu alışverişi gemi hareket ettikten sonra yapmaya başlayabiliyorsunuz. Gözlükler, saatler, çantalar, mayo bikini gibi deniz malzemeleri, şallar, kıyafetler, ayakkabı ve terlikler gibi birçok ürünü gemi mağazalarından alabilirsiniz. 6., 7. ve 8. katlarda alışveriş yapabileceğiniz mağazaları ve alanları göreceksiniz.

    Bu alışverişlerin hepsini yine MSC kartınızla gerçekleştireceğiniz için bakiyenizin yeterli olduğuna emin olmalısınız.

    Gemide Casino

    Gemide bir de casino alanı bulunuyor. Casino’nun yan tarafında aynı zamanda atari oyunları ile de karşılaşacaksınız. Bilmeniz gereken en büyük bilgi şu ki; casino, tüm gemilerde olduğu gibi, gemi açık denize doğru hareket etmeden asla açılmıyor. Burada nakit para geçiyor. Çoğu gemide olduğu gibi burada da sadece nakit para geçiyor.

    Gemide sigara içme alanı var mı?

    Eğer balkonlu kabin aldıysanız biraz gizli gizli de olsa sigara içebilirsiniz. Normalde balkonda içmek yasak ancak sağınızdaki ve solunuzdaki kabinleri rahatsız etmediğiniz sürece kimse bir şey demiyor. Diğer türlü geminin güvertesine çıkmak zorunda kalacaksınız. Güvertede de her alanda maalesef içemeyeceksiniz, sadece sigara için ayrılan özel alanlarda içmenize izin veriliyor. En kestirme yer de, 13. kattaki açık büfenin güvertesi… 

    Gemide gala gecesi yapılıyor mu?

    Aslında önceden gala gecelerine çok daha fazla önem veriliyordu ancak bu sefer pek de öyle olmadığını gördüm. İki farklı konseptte gala oldu, birincisi Kaptan ile fotoğraf çektirme gecesiydi. Bu gecede herkes çok şık giyinmişti ve isteyenler kaptan ile fotoğraf çektirebiliyordu. İkincisi ise beyaz gece (white night) oldu. O gece herkesin beyaz giyinmesi beni gerçekten çok şaşırttı çünkü daha önceki gemi seyahatlerinde yolcuların White Party ya da White Night için bu kadar hazırlıklı geldiğini görmemiştim. 

    Gemi tutar mı?

    MSC Cruise gemileri son derece iyi tasarlanmış olduğu için geminin içinde herhangi bir sallanma fark etmek biraz zor. Evet geminin içindeyken, eğer dikkat ederseniz,  motorun hareketini ve titremesini hissedebiliyorsunuz ancak size mide bulantısı yaratacak bir sallanma olmuyor. Geminin amacı, yolcularına mümkün olduğunca rahat ve sorunsuz bir deneyim sunmak, bu nedenle gemideki çeşitli aktivitelerden ve güvertedeki manzaralardan keyif almanız engellenmez.

    MSC Cruise gemilerinde, sallanmayı en aza indirmek için dengeleyici sistemler bulunur ve geminin stabil kalması için ileri teknoloji kullanılır. Bu sayede gemideki yaşam, karadaki gibi sabit ve sakin bir ortam sunar. Ancak nadiren de olsa deniz tutması gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu durum için gemide mide bulantısını hafifleten ilaçlardan alabilirsiniz. Eğer böyle bir ilaç almayı unutursanız dahi endişelenmenize gerek yok; gemide bir sağlık merkezi bulunuyor ve oradaki doktorlar sizin her türlü şikayetinizde yardımcı olmak için oradalar. Tabi bu sağlık hizmetinin ücretli olduğunu da bilmelisiniz.

    MSC Poesia Gemisinde Tüm Gün Neler Yapabilirsiniz?

    Programlarda genellikle bir tam gün gemide seyir halinde oluyorsunuz. Bu hem kara turlarına bir es vererek gemide bol bol dinlenmenizi sağlıyor hem de geminin gün içindeki tüm olanaklarından da faydalanmanız açısından çok iyi oluyor. Peki, tüm gün MSC Poesia’da neler yapabilirsiniz?

    GYM

    Eğer spor yapmayı seviyorsanız MSC Poesia Gym sizin için çok farklı bir deneyim olabilir. 13. katta bulunan Gym’in manzarasına bayılacaksınız. Hatta bu spor belki de hayatınızda yaptığınız en güzel manzaralı spor olarak tarihe geçebilir. Kardiyo makineleri, bisikletler ve benzeri birçok egzersiz ekipmanı ile çok keyifli bir spor sizi bekliyor.

    SPA

    MSC Poesia gemisinde bakım yaptırmaya karar verdiyseniz SPA’yı mutlaka denemelisiniz. Bu alanda masajlar, yüz bakımları, saunalar, hamamlar ve benzeri hizmetler bulacaksınız. Burada birbirinden farklı masajlar alarak kendinize ya da birlikte seyahat ettiğiniz kişilere hediye edebilirsiniz. Ayrıca manikür, pedikür, manikür ve pedikür ile tarzınızı ve imajınızı değiştirebileceğiniz bir güzellik salonu da var. Özel gecelere burada hazırlanabilir, tatiliniz süresinde kendinizi yenilemek için buradaki alanları kullanabilirsiniz.

    Basketbol ve Futbol Sahası

    Geminin en üst katında aynı zamanda bir de basketbol ve futbol alanı bulunuyor. Bu alanlar iki farklı şekilde konumlandırılmamasına rağmen duruma göre grupların isteklerine göre uyarlanıyor.

    Havuz ve Güneşlenme Keyfi

    MSC Poesia gemisindeki havuzlar geminin en üst katında yer alıyor.

    1. Ana Havuzlar: Ana havuzlar güneşlenme alanlarıyla birlikte 13. katta ve 14. katta bulunuyor. Havuz suyu 25 derece sıcaklığındaydı ve dışarısı serin olmasına rağmen havuza giren çocuklu aileler vardı.
    2. Jakuzi ve Spa Havuzları: SAçık havuzların yanında bir de sıcak jakuzi ve özel spa havuzları bulunuyor. Bu alanlar genellikle sağlık ve rahatlama hizmetleri için tasarlanmış.

    MSC Poesia’da Tiyatro ve Gösteriler

    Geminin merkezinde ve 6., 7., 8. katları kapsayan bir ana gösteri alanı var. 3 katlı kademeli oturma yerleri ile burada her akşam muhteşem şovlar izleyeceksiniz.

    MSC Poesia’da çocuklar için ne tür eğlenceler var?

    1. Çocuk Kulübü / Mini Kulüp: Genellikle 3 ila 12 yaş arası çocuklar için tasarlanmış aktivite alanı. Burada oyunlar, el sanatları, çeşitli etkinlikler ve denetimli oyun saatleri düzenlenir.
    2. Gençlik Kulübü: Genellikle 12 ila 17 yaş arası gençler için ayrılan alan. Bu alanda gençlere özel etkinlikler, oyunlar, dans partileri ve diğer sosyal etkinlikler düzenlenir. Gençler Playstation da oynayabilirler.
    3. Su Parkı: Gemide çocuklar için küçük bir kaydırak da vardı ama biz gittiğimizde mevsimden dolayı kapalıydı.
    4. Aktivite Programları: Günlük olarak çocuklara özel aktivite programları düzenlenir. Bunlar arasında yarışmalar, temalı günler, sanat atölyeleri ve daha fazlası yer alabilir.

    MSC Poesia gibi modern gemilerde, çocukların eğlenmeleri ve güvenli bir şekilde zaman geçirmeleri için geniş imkanlar sağlanır. Ebeveynler genellikle çocuk kulüplerinin güvenliğinden ve aktivitelerin kalitesinden memnun kalmaktadır.

    Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

    • Özel bir diyet yapmak zorundaysam gemide bu hizmetten faydalanabilir miyim?

    Resepsiyona ya da restoran şefine bilgi vererek özel diyetler ayarlayabilirsiniz. Her MSC gemisinde, restoranda servis edilecek özel menüler talep edebilirsiniz: çölyak hastalığı olan kişiler için glutensiz, şeker hastaları için hipoglisemik veya belirli alerjileri veya intoleransı olan kişiler için özel bir menü oluşturulabilir.

    • MSC Poesia Gemisi küçük çocukları olan ailelere ne tür hizmetler sunuyor?

    Gemide çocuklarınız için mama sandalyesi bulabilirsiniz. Gemide, 3 yaşın altındaki çocuklu aileler öncelikli biniş hakkına sahip. Talep üzerine ve müsaitlik durumuna bağlı olarak müşteri hizmetleri aracılığıyla şunları temin edebilirsiniz: beşik ve karyolalar, bebek banyoları, yemek hazırlama olanağı, restoranda mama sandalyeleri ve biberon ısıtma hizmeti. Gemide ne yazık ki bebek maması veya bebek bezi satılmıyor.

    • Seyir defteri nedir?

    Her gece kapınıza bir seyir defteri bırakılır ve burada, ertesi güne ait programı bulursunuz. Ayrıca uğranacak limanları ve restoran açılış saatlerini de burada bulacaksınız. Ne yazık ki bu program Türkçe değil Almanca, İngilizce, İtalyanca gibi dillerde oluyor. Tabi biz grup olarak gittiğimiz için rehberimiz her gün düzenli olarak programı Türkçeye çevirerek misafirlere iletti.

    • Geminin içinde sıcaklık nasıl olur, nasıl giyinmeliyiz?

    MSC Poesia gemi içindeki sıcaklık gayet ortalama bir sıcaklık. Tabi ince bir bluz ya da bazen tişörtle bile içeride dolaşmak mümkün. Ancak ara ara güverteye de çıkabileceğinizi düşünerek yanınıza ince de olsa bir hırka almanızda fayda var. 

    • Plaj havlusu getirmeli misiniz?

    Kabinizde her gün yenilenmiş havlularla birlikte plaj havlularını da bulacaksınız bu nedenle yanınızda ekstra bir plaj havlusu götürmenize gerek yok. Ancak limanlarda denize girmek istiyorsanız ekstra deniz havlusu almanızda fayda olacak.

    • Gemide sağlık hizmetleri var mı?

    Her gemide seyir defterinde belirtilen saatlerde açık olan bir revir ve 24 saat kabin içi sağlık hizmeti bulunuyor. Doktorlar ve hemşireler tarafından sağlanan temel bakım ücretli. Rezervasyon sırasında özel tıbbi ihtiyaçların bildirilmesi gerekmekte.

    • Gemide evcil hayvana izin veriliyor mu?

    Hemen hemen tüm cruise gemilerinde olduğu gibi MSC Poesia gemisinde de evcil hayvana izin verilmez.

    Leave a Reply

    Ödemeye Devam Et