fbpx

Gürcistan Turu

İstek Listesi

Adding item to wishlist requires an account

9990 TL
Başlangıç Fiyatı9,990 TL
Adınız Soyadınız *
E-posta Adresiniz*
Telefon Numaranız*
Düşündüğünüz Tarih ve Kişi Sayısı?*

Bize Ulaşın

Bize hemen ulaşın. Aklınıza takılanları yanıtlayalım.

+90 505 590 03 63

info@magidostur.com

  • 5 Gece 6 Gün
  • Antalya Çıkışlı

Bağbozumu döneminde harika bir Gürcistan turuna hazır mısınız? Eylül ya da ekimde 6 günlük dolu dolu Gürcistan turuna katılın.

Başlangıç & Bitiş Yeri

Trabzon & Trabzon

Buluşma Yeri

Antalya Havalimanı İç Hatlar Terminali

Tur Programı

1. GÜN Antalya - Trabzon - Batum

Buluşma ve hareket saati: 08:30’da Antalya Havalimanı İç Hatlar Terminali’nde buluşuyoruz. Sunexpress Havayolları’nın tarifeli seferiyle 09:40’de Trabzon’a uçuyoruz.

Rehberimizle buluştuktan sonra hareket. Sarp Sınır Kapısı’ndan geçip, Batum’un Macahel’i de denilen Batum’un kırsal bölgesi olan ve el değmemiş doğası ile görenleri büyüleyen Makhuntseti Şelalesini ve Gürcü Kraliçesi Tamara tarafından yaptırılan Kemer Köprü’yü görüyoruz. Buradaki şarap evini ziyaret edip, Gürcülerin ünlü şaraplarının tadına bakıyoruz ve dönüşte Çoruh Nehri boyunca yol alıp, Batum şehir merkezine öğle yemeği için kısa bir mola veriyoruz. Mola bitiminde Batum’un 9 km kuzeyinde bulunan, Dünya’nın en büyük botanik parklarından biri olan, yaklaşık iki bini ağaç olmak üzere, beş binden fazla bitki türünün bulunduğu, muhteşem doğa ile kucaklaşıyor, kendimizi adeta tropikal ormanlarda hissediyoruz. Batum’a dönüyor ve otelimize yerleşiyoruz. Extra Akşam yemeği yerel restoranda alınması sonrasında serbest zaman.

Konaklama: Batum’da Otelimizde

2. GÜNMtskheta Jvari Manastırı - Şarap Mahzenleri - Tiflis

Kahvaltı sonrasında yola çıkıyoruz. Surami’de Gürcü ekmeği Nazuki’nin tadına bakıyor, demir fabrikaları ile ünlü Zestafoni’de, öğle yemeğinin ardından, tarih kokan şehir Mtskheta’ya ulaşıyoruz. UNESCO Dünya Mirası Listesindeki Svetitskhoveli’yi ve Jvari Manastırını gezdikten sonra Saguramo Köyü’ndeki Thadeus Guramishvili Tarihi Şarap Mahzenlerine gidiyor, yerel lezzetler eşliğinde şarapları tadıyoruz. Extra Akşam yemeği yerel restoranda alınması sonrasında Tiflis’e otelimize hareket ediyoruz.

Konaklama: Tiflis’te Otelimizde

3. GÜNTiflis

Kahvaltı sonrası Tiflis turumuza; Mtkhvari Nehri kenarına kurulmuş Sülfür Hamamları, Metekhi Kilisesi, Vakhtang Gorgasali’nin Heykeli, Haydar Aliev Parkı, Juma (Cuma) Camisini görüyor, “Mtatsminda’ya” Teleferikle çıkıp, Kartlis Deda Heykeli eşliğinde Tiflis’i kuşbakışı izliyoruz. Tarihi değere sahip eşyayı görebileceğiniz Vernisaj (Antikacılar) Pazarı, Gabriadze Kukla Tiyatrosu’nun hemen yanında bulunan Saat Kulesi’ni ziyaret ediyor, Rustavalli Caddesi’ndeki Parlamento, Posta, Opera, Filarmoni Binalarını ve caddenin sonundaki “Lenin Meydanı” yeni adıyla Özgürlük Meydanı’ndaki St. George’un Heykeli’ni fotoğraflıyoruz. Gürcü dirilişinin, sembolü 84 m yüksekliğindeki Holy Trinity (SAMEBA) Katedralini geziyor, şehrin mistik manzarasını izledikten sonra, yerel restoranımızda Extra akşam yemeğinin alınması Tiflis’e otelimize dönüş.

Konaklama: Tiflis’te Otelimizde

4. GÜNSinghaghi

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasın da, Gürcistan’ın doğusunda bulunan, Gürcistan’ın en önemli şarap bölgesi Kakheti bölgesine hareket ediyoruz. Singhaghi’ye gelmeden önce yolumuz üzerinde yer alan, Kakheti bölgesinin en önemli dini yerlerinden biri olan Bodbe Manastırını geziyoruz. 9. yüzyılda inşa edilen manastır, özellikle 17. yüzyılda önemli ölçüde yenilenmiştir. Kurulu olduğu tepenin üzerinden Alazani Vadisine bakan manastır, günümüzde bir rahibe manastırı olarak işlev görmektedir. Manastır gezimiz sonrasında, Alazani Vadisi ve büyük Kafkas dağlarına hâkim olan Singhaghi’ye hareket ediyoruz. Büyüleyici evleri, Arnavut kaldırımlı sokakları, savunma duvarları ve Kafkasya yelpazesinin muhteşem manzarasına sahip, şarapçılığı ve halıcılığı ile ün yapmış, bölgenin en güzel şehirlerinden biri olan aşk şehri Siğnaği gezimizde; şarap mahzenleri, nikâh dairesi, Singhaghi Etnografya ve Arkeoloji Müzesi, Kale surları, St. George Kilisesi göreceğimiz yerlerden sadece bazıları… Gezilerimiz sonrası Extra akşam yemeğinin alınması Tiflis’e otelimize dönüş.

Konaklama: Tiflis’te Otelimizde

5. GÜNGori - Stalin Müzesi - Kutaisi Bagrati Manastırı - Batum

Kahvaltı sonrası Tiflis’den ayrılıyor, Gori’ye gidiyor, Stalin’e ait eşyaları, belgeleri, kendisine sunulan hediyeleri göreceğimiz Stalin Müzesini geziyoruz. Stalin’in doğduğu evi ziyaret edip, yolculuklarında kullandığı Vagonu fotoğraflıyor, Kutaisi’ye hareket ediyoruz. Kutaisi’de, Colchis Çeşmesi, Opera Drama ve Tiyatro Binasını ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesindeki Bagrati Manastırını geziyor, öğle yemeğimizi Rioni Nehri kenarındaki restoranımızda aldıktan sonra, Batum’a yolcuğumuza başlıyoruz. Extra akşam yemeğinin alınması ve otelimize yerleşme. Konaklama Batum Otelimizde.

Konaklama: Batum’da Otelimizde

6. GÜNBatum - Trabzon - Antalya

Kahvaltı sonrası Batum Şehir turumuzda; 130 m yükseklikteki Alfabe Kulesi, Kurban Said’in başyapıtı ölümsüz aşkı anlatan Ali ile Nino Heykeli, Poseidon’un Bronz Heykeli, Neptün Meydanı ve Opera Drama Binasını, Astronomik Saati, Medea Heykeli, Avrupa Meydanı ve Avrupa mimarisindeki Piazza Meydanını görüyoruz, ardından sizleri Trabzon Havalimanına transfer ediyoruz.

Dönüş saati: Saat 17:40’da Pegasus Havayolları ile Antalya’ya uçacağız. Turumuzun sonu…

Fiyatlar&Tarihler

GÜNCELLENMEKTEDİR

2 ya da 3 Kişilik Odada Kişi Başı
9990 TL
Tek Kişilik Oda Farkı
2500 TL
3-12 Yaş Çocuk
8990 TL
0-2 Yaş Çocuk
350 TL
Fiyata Dahil Olan Hizmetler
  • Antalya/Trabzon/Antalya Gidiş – Dönüş Uçak Biletleri

  • Tüm program boyunca ulaşım ve transferler

  • 2 Gece 4* Batum Hotel Konaklaması (kahvaltı dahil)

  • 3 Gece 4* Tiflis Hotel konaklaması (kahvaltı dahil)

  • Profesyonel Rehberlik Hizmeti

  • Panoramik Şehir Turları

  • TÜRSAB Mesleki sorumluluk sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Tüm Öğle, Akşam yemekleri

  • Müze ve Ören Yeri Giriş ve Tiflis Teleferik Ücretleri

  • Seyahat Sağlık sigortası 300 TL

  • Yurtdışı Çıkış Harcı

Notlar
  • Triple odalar(3 kişilik oda: Çift kişilik yatak + ekstra yatak) 3. yatak ek yatak veya sofa bed (çekyat) olup, standart yataklardan daha küçüktür.

  • Triple odalar (3 kişilik) müsaitliğe bağlı olarak verilmektedir. Müsaitlik olduğu takdirde 3 kişilik oda rezervasyonu yapılır. Triple odalar ek yatak sebebi ile daha küçüktür.

  • Çocuk indirimi 2 yetişkin ile aynı odada konaklama yapıldığı takdirde geçerlidir.

  • Otellerde genellikle check in saati 14.00 (bazı ülkelerde 15.00’dır), check out saati 10.00’dur. (bazı ülkelerde 09.00’dur)

  • Programlarımız için otellerden grup rezervasyonları yapılmaktadır. Grup kahvaltılarının içeriği münferit kahvaltıların içeriğinden farklı olabilir. Gidilen ülkedeki otelde alınacak olan kahvaltı içeriği Türk Kahvaltısı değildir.

  • Eğer Gürcistan’a Pasaportla girmek isterseniz, seyahat tarihinin bitimi baz alınarak minimum 6 ay geçerliliği olması gerekmektedir. 6 aydan az süreyle seyahat eden misafirlerimiz, ülke pasaport polisleri tarafından ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir. Bu gibi durumlarda sorumluluk pasaport sahibine aittir.

  • Cep telefonlarınızı yurtdışında kullanabilmek için Türkiye’den ayrılmadan önce, telefonunuzun yurtdışına açık olup olmadığını hat firmanızdan kontrol ediniz.

  • Bazı programlarımız birkaç alternatifli oteller bazında sunulmaktadır. Birden fazla otel seçeneği olan programlarımızın rehber ve transfer aracı aynı olabilir.

  • Acentemiz gerek gördüğü durumlarda programın içeriğini bozmadan şehirlerin programdaki sırasını değiştirebilir.

  • Kişi sayısıyla orantılı olarak araçlarımız Minibüs(16-18), Midibüs (22-26) veya Otobüs(36-42) olabilir.

  • Otellerde alınan kahvaltılar, otel konseptine ve doluluğuna göre açık büfe, serpme veya set menü olabilir.

  • Program zamanlamasında hava, yol ve vb. nedenler ile rehber gerekli gördüğü takdirde değişiklik yapabilir.

  • Tursab Mesleki Sorumluluk Sigortası: Acentenin iflası veya herhangi bir nedenle paket tur hizmetinin verilememesini kapsar. Sağlık sigortası değildir, tedavi masraflarını karşılamaz. (Özel sağlık sigortası misafire ait özel harcamadır)

  • Gürcistan çıkışında, TC nüfus cüzdanı veya pasaport dışında hiçbir kimlik geçerli değildir. Yurtdışı çıkış harcı misafirlerimize aittir. 18 yaş altındaki çocuklar, annesi ve babası ile aynı anda turda değil ise (tek ebeveyn veya akraba vb.), Noter onaylı Muvafakatname ile çıkış yapabilir. Tüm kimliklerde (çocuk kimliği olsa dahi) fotoğraf olma zorunluluğu vardır. Pvc kaplaması, yıpranmış, eskimiş, 2012 ve öncesi, açılmış kimlikler giriş esnasında Türk ve Batum polisi tarafından kabul edilmemektedir.

  • Tur programlarımız sezonluk hazırlanmaktadır. Turun hareket tarihine göre gezi planlamasındaki ziyaret günleri farklılık gösterebilir. Müze ve Ören yerlerinin; özel gün, yenileme, tadilat, kısmi onarım vb. sebeplerle kapalı olması sebebiyle ziyaretleri gerçekleşemeyebilir.

 

GÜRCİSTAN BAĞ BOZUMU

 

Gürcistan toprakları “Şarabın Doğduğu Yer, Şarap Üretiminin Beşiği ve Şarap Ülkesi” gibi isimlerle dünyanın en eski şarap üretim merkezi konumundadır. Kartli Bölgesi’nde yapılan arkeolojik kazılarda, MÖ 6000 yılına ait olduğu belirlenen, 8000 yıldan fazla yaşlanan “Rkatsiteli” üzüm tohumları ve çekirdeklerinin içinde bulunduğu kil testilerinin bulunması bu iddiayı güçlendirmektedir. Gürcistan’da şarap kültürü o kadar eski dönemlere aittir ki, Gürcü kahramanları, kralları ve patriklerin mezar taşlarında üzüm salkımı süslemeleri ve Kartlisi Deda “ Kutsal Anne “ Heykelinde şarap kâsesini “yeke“ görebilirsiniz. Yapılan kazılarda bulunan ve eski kaynaklara dayandırılan Gürcü şarapları Yunanistan’dan, Pers İmparatorluğu’na ve Kudüs’e kadar birçok coğrafyaya ihraç edildiği gibi, M.Ö. 800 yıllarında Dünya’nın en eski Şarap Üniversitesinin Gürcistan topraklarında kurulduğu söylenir.

Gürcistan genelinde 500 olarak belirtilen yerli üzüm çeşidine sahip olmak onlar için diğer bir gurur kaynağıdır. Bu kadar genç bir ülke için oldukça erken görünse de Gürcistan kanunlar ile belirlenmiş altı farklı şarap bölgesi ve toplam on sekiz apelasyona (kullanılacak üzüm türleri ve şarap yapım kuralları tanımlanmış sınırlı coğrafi bölgeler) sahiptir.

Gürcistan şarapçılık sektörü, tarihsel zenginliğine rağmen günümüz şarapçılığındaki atılımına 2006 yılındaki talihsiz bir gelişme ile başladı. O yılın Mart ayında Rusya, sağlığa zararlı maddelere rastlandığını öne sürerek tüm Gürcü ve Moldova şaraplarının ithalatını ve satışını ülke genelinde yasaklar. Böylece, toplam 40 milyon litrelik şarap ihracatının % 85 lik bölümünü bir gecede kaybeden Gürcü şarapçılığı büyük bir darbe almış olur. Bu dönemde ayakta kalabilen şarap üreticileri iki farklı yol üzerinde yoğunlaştılar. Modern tekniklerle dünyaya hitap edebilecek uluslararası tarzda şaraplar yapıp yeni pazarlara açılmak ya da geleneksel yöntemlere bağlı kalıp daha küçük bir pazara seslenen ancak daha kişilikli şaraplar yapmak.

Birinci grupta yer alan; Teliani Valley, Kindzmarauli Marani ve Tbilvino gibi büyük üreticiler, genel beğeniye hitap eden, uluslararası tarzda şaraplar yaparak başta eski Sovyetler Birliği üyesi ülkeler olmak üzere sayıları bir milyonun üzerinde Gürcü’nün yaşadığı Kanada, ABD ve Almanya gibi ülkeleri yeni pazar olarak belirlediler. Bu pazarlarda önemli başarılara imza atarken geleneksel üreticiler 8000 yıllık tekniklere sadık kalarak ‘qvevri’ lerde fermente edilen ve saklanan geleneksel şarapları ile daha seçici bir topluluğa daha az miktarda şarap yapmayı hedeflediler.

Öncülüğünü; Alman yatırımcı olan Burkhard Schuchmann’ın Vinoterra’sı ile bir Amerikalı ressam olan ve 1996 yılında Gürcistan’a yerleşen Jonathan Wurdeman’ın Pheasant’s Tears firmalarının yaptığı bu akım kısa sürede takipçilerin de devreye girmesiyle büyük bir ivme kazanmıştır. Her iki akımın da yerli üzümleri kullandığı düşünülürse bu şarapları farklı yapan nedir diye düşürseniz tabiî ki kendine özgü vinifikasyon teknikleri.

“Qvevri” yapımı şarapların ortak özelliği toprak kaplar içinde fermente olup dinlendirilmeleridir. Teknikler bakımından kırmızı ve beyaz üzümler farklılık gösteriyor. Kırmızı şarap yapımında benzerini Portekiz’de Douro bölgesinde gördüğümüz şekilde insan gücüyle ezilen üzümler ağzına kadar toprağa gömülü (bu sayede mevsimsel ısı farklılıklarının önüne geçilmiş oluyor) amforaların içine genellikle sapları ile birlikte alınıyor. Burada yerel, vahşi mayaların yardımıyla gerçekleşen ve oldukça ağır işleyen bir mayalanma sonrasında şarap farklı bir amforaya aktarılarak ‘chacha’ (bu aynı zamanda tüm şarap üreticilerinin yan ürünü olan ‘grappa’ benzeri, %50 ye yakın alkol oranına sahip içkiye verilen isim) adı verilen sap, kabuk ve çekirdeklerden oluşan küspe ayrılıyor ve şarap tekrar, fermantasyon ile ortaya çıkan ısısını koruyan ilk kaba alınıyor.

Buradaki mayalanma sürecini de tamamladıktan sonra amforaların ağzı ahşap ya da kil kapaklarla kapatılarak dinlenmeye bırakılıyor. Genellikle takip eden bahar ayında açılarak şişelenmeye başlanıyor. Beyaz şaraplarda ise tek farklılık mayalanma sonrasında kabuk ve sapların şarapla birlikte tutularak dinlendirilmesi. Bu ilginç metot bu şarapların kendine özgü turuncu rengi almasına ve adeta kırmızı şaraplarda görüldüğü gibi tanelere sahip olmasına neden oluyor.

Turşuların, soğan ve sarımsaklı yemeklerin, patlıcan ve ceviz kullanımının ön planda olduğu Gürcü yemekleri ile çok iyi uyum sağlayan bu şarapların başta Friuli’li üretici Josko Gravner olmak üzere birçok İtalyan ve Sloven şarap üreticisini etkileyerek bu şarapların kült şaraplar seviyesinde değer görmesine neden olduğunu söyleyebiliriz.

Gürcistan’da kırmızı şaraplarda çoğunlukla ülkenin öncü çeşidi Saperavi hâkim olsa da artık Tavkveri, Shavkapito ve Otskhanuri Sapere de sıkça rastlanılan üzümler ve markalar olmuştur. Beyazlarda ise başta Rkatsiteli ve Mtsvane olmak üzere Kisi, Chinuri ve Tsolikouri en çok kullanılan üzümler ev markalardır. Birbirinden farklı karakterdeki bu üzümleri, üreticilerin sayısı arttıkça ve dünyanın ilgisi bu ülkenin üzerinde olmaya devam ettikçe diğer yerel çeşitlerin izlemesi kaçınılmaz görünüyor.

Ödemeye Devam Et