fbpx

Şelalenin Dinamiği Hayat Ritminizi Hızlandırsın; Dünyanın En Coşkulu Şelaleleri

İsterseniz seyahat için onlarca bahane bulabilirsiniz… Kendi haritanıza, görmediğiniz onlarca rotanın arasından binlerce farklı nokta işaretleyebilirsiniz… Şelalelerin de, belirleyebileceğiniz en ilginç ve eğlenceli yolculukların başında geleceğine emin olabilirsiniz. Burada, inanılmaz bir dinamiğin içinde kalp hızınızın artışına şahit olabilir, hayatı daha hızlı yaşama isteğinizi durduramayabilirsiniz…

Eğer şelaleler ilginizi çekiyorsa ve onları izlerken hayatın yorgunluğunun da su gibi hızla aktığını düşünüyorsanız, suyun akışıyla birlikte kendinizi daha özgür hissediyorsanız bu şelaleleri mutlaka kendi gözlerinizle görmeli ve o atmosferi hissetmelisiniz… 

Iguazu Şelalesi: Brezilya ve Arjantin sınırında yer alan bu şelale, Iguazu Nehri üzerinde yer alan 275 şelaleden biridir. Burada yer alan şelalelerin çoğu, 64 metre yüksekliğindedir ancak U eklindeki Şeytan boğazı çoğundan farklı olarak 82 metre yüksekliğe sahiptir. Ayrıca 150 metre genişliğinde ve 700 metre uzunluğundaki bu şelale, dünyanın en güzel doğal harikalarından birisi olarak yıl içerisinde birçok sayıda turisti ağırlamaktadır. 

Victoria Şelalesi: Zimbabwe ve Zambiya sınırında yer alan Victoria Şelalesi, dünyanın en büyük şelalelerinden birisidir. Ayrıca dünyanın en görkemli şelalelerinden de birisi olan Victoria, 1.7 km genişliğinde ve 108 metre yüksekliğindedir. Bu şelale, üzerinde hiç kaybolmayan gökkuşağı ile de oldukça ün yapmıştır. 

Niagara Şelalesi: Ontario ve New York şehirlerinin arasında yer alan Niagara, dünyanın en ünlü şelalelerinin en başında gelir. Her sene, ortalama 14 milyon turist şelaleyi görmek için buraya gelmektedir. Niagara şelalesinden yarım dakikada 168.000 m³ su akar ve gürültüsü, en az görüntüsü kadar gösterişli ve ürkütücüdür. 3 büyük şelaleden oluşan Niagara, 51 metre uzunluğa sahiptir.

Angel Şelalesi: Asıl ismi Salto Angel olan şelale, Venezuela’nın balta girmemiş ormanlarında yer alır ve asıl ilginç olan, şelalenin konumu dolayısıyla ulaşımın biraz zor olması… Buraya, Canaima Ulusal Parkı’na gitmek için sadece havadan ulaşmak mümkündür. Yüksekliği 978 metre olan şelalenin suları, yaklaşık 800 metreden aşağıya dökülmektedir. 

Kaieteur Şelalesi: Dünyadaki en güçlü şelalelerden birisi olan Kaieteur Şelalesi, Güney Amerika’nın Guyana bölgesinde yer almaktadır. Potaro Nehri üzerindeki şelale, Guyana Yağmur Ormanlarının merkezinde bulunuyor. Kaieteur Şelalesi, 226 metrelik serbest düşüşü ile Niagara’dan 5 kat, Victoria’dan da 2 kat yüksektir.

Mavi Nil Şelalesi: Etiyopya’nın kuzeyinde yer alan bu şelaleler, çok önemli bir yerde bulunmaktadır. Yıl içinde önemli sayıda turisti ağırlayan şelale, bir kısmı baraja dönüştürülmüş olsa da görsel olarak büyük bir zenginlik sunmaktadır.

Detian Şelalesi: Çin ve Vietnam sınırında yer alan Detian Şelalesi, dünyanın en büyük dördüncü sınır şelalelerindendir. İki ülke arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle turizme açılması uzun süren şelale, görkemi ile oldukça büyülemektedir. 

Gullfoss Şelalesi: İzlanda’daki Beyaz Nehir üzerinde yer alan bu şelale, iki katlı ve 32 metre yüksekliğindedir. “Altın Şelale” anlamına gelen Gullfoss, düzenli yağmurlar ve eriyen buzullar nedeniyle yaz mevsimlerinde Avrupa’nın en büyük şelalesi halini almaktadır.

Huangguoshu Şelalesi: Asya’da bulunan 18 şelaleden birisi olan Huangguoshu şelalesi, 77.8 metre yüksekliğe ve 101 metre genişliğe sahiptir. Şelalenin hemen arkasına oyulmuş olan mağara da oldukça ilginç bir yapı olarak dikkat çekmektedir.

Jog Şelalesi: Hindistan’da yer alan şelale, ülkenin en yüksek şelalelerinden birisidir. 253 metre yüksekliğe sahip olan Jog Şelalesi, Sharavathi Nehri tarafından yaratılmıştır. Yağmur ormanları öncesinde cılız bir debiye sahip olan şelale, yağmurlar sonrasında muhteşem bir şelaleye dönüşür. 

Plitvice Şelaleleri: Hırvatistan’da bulunan Plitvice Gölü’nün doğurdu birçok şelaleden oluşan bu güzel manzara, Ortaçağ’dan fırlamış gibi görünmektedir. UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesine aldığı bu göller topluluğu, doğal güzelliği ile görülmeye değer…

Rhine Şelalesi: Avrupa’nın en büyük şelalesi Rhine, öyle yüksek bir debiyle akıyor ki, kendinizi burada küçücük hissediyorsunuz. İsviçre’de bulunan şelale, 150 metre genişliğe ve 23 metre derinliğe sahiptir. Schaffhausen ve Zürih kantonları içerisinde yer alan şelale, 1320 km uzunluğunda olup Rotterdam’dan Kuzey Denizi’ne dökülmektedir.

Düden Şelalesi: Antalya’da bulunan bu şelale, doğanın bize en güzel armağanlarından birisi… Hem doğası hem de yapısı itibariyle insana huzur veren bir havaya sahip olan şelale, yaklaşık 40 metrelik yükseklikten falezlere dökülmektedir. Antalya’nın simgesi haline gelen bu doğa harikası, tüm turistlerin uğrak noktalarından da birisidir. 

Rize Şelaleleri: Neredeyse her kilometrede bir görebileceğiniz bu şelaleler, Rize’nin o muhteşem doğasıyla birleştiğinde unutulmaz bir manzara ortaya koymaktadır. Karadeniz’in büyüleyici ambiyansını sonuna kadar hissederek dolaşacağınız Rize dağları boyunca bu şelalelerden çok sayıda göreceksiniz ve her birine aynı dikkat ve heyecanla bakacaksınız. Çünkü bunların hepsi ayrı ayrı birer doğa harikası…

Leave a Reply

Ödemeye Devam Et